Akumulačná schopnosť tejto sukulentnej rastliny z čeľade asfodelovitých rastúcej v tropických a subtropických oblastiach je neprekonateľná. Ľahko sa vyrovná s páliacim slnkom, rovnako ako aj s chladom nocí. Tajomstvo leží v jej útrobách. Z jej jedinečnej schopnosti zadržiavať vlhkosť profituje aj ľudská pokožka, ktorá sa po ošetrení aloou stáva vláčnejšou a jemnej-šou. Vedela to už jedna z najslávnejších kráľovien staroveku Kleopatra. 

Vo vnútri dužinatých zelených listov aloa uskladňuje všetko, čo potrebuje na prežitie v púšti: 98,5 percenta vody, mix polysacharidov, aminokyselín, enzýmov, vitamínov, tukov a stopových prvkov, ako sú vápnik, horčík, zinok, selén s antioxidačnými účinkami. Práve výsledkom súhry vzá-jomného pôsobenia týchto látok je jedinečná schopnosť zadržiavať vodu a nedovoliť, aby rastlina v suchých púštnych podmienkach vyschla. Túto jedinečnú schopnosť púštnej ľalie a aj jej liečivé účinky využívali severoafrickí nomádi už pred viac ako 6000 rokmi, teda ešte skôr ako slávna Kleopatra. Ona ani ďalšia pre svoju krásu ospevovaná faraónka Nefertiti s aloou veľmi experimentovať nemuseli.

Viac ako 200 biologicky aktívnych substancií prepožičiava pokožke vláčnosť, povzbudzuje regeneračné schopnosti kože a chráni pred zápalom.

Púštna rastlina so zelenými listami, z ktorej vykvitne nádherný ľaliovitý kvet v nehostinných podmienkach púštneho piesku a páliaceho slnka predsa musí v sebe skrývať tajomstvo. A nielen také, ktoré súvisí so skrášľovaním a ošetrova-ním pokožky. Indiánske etniká Južnej a Latinskej Ameriky čerstvý číry gél vytekajúci z listov aloe po ich narezaní z podobných dôvodov považovali za všestranný liečivý prostriedok – ošetrovali ním popáleniny, drobné ranky na koži, otlaky, ale aj omrzliny alebo vyrážky.   

Viac ako 200 biologicky aktívnych substancií prepožičiava pokožke vláčnosť, povzbudzuje regeneračné schopnosti kože a chráni pred zápalom. Majsterka v prežití na púšti ponúka všetko, čo vysušená a po vlhkosti prahnúca pokožka potrebuje. Jednoduchý dôvod, prečo sa aloe vera pridáva aj do produktov GEHWOL, napríklad aj do GEHWOL balzamu na suchú pokožku, tkvie v jej jedinečných vlastnostiach.